Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

WEEKEND ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ...




       WEEKEND ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ..

Η αποθεωση του βουνου..
  Σαρανταπεντε μολις χιλιομετρα χωριζουν τα παραλια του Κορινθιακου κολπου απο τα ελατα της Ναυπακτου. Μικρη αποσταση, θα ελεγε κανεις, που ομως κανει τη διαφορα, αφου σε συντομο χρονο βρισκομαστε απο την ηπια ακτογραμμη στην καρδια της τραχιας και απροβλεπτης βουνισιας φυσης. Αφου περασαμε τη γεφυρα του Μορνου, αφηνουμε πισω τον επαρχιακο δρομο που οδηγει στο Λιδορικι και στα χωρια του, σκαρφαλωνουμε με αλλεπαλληλες στροφες για τους οικισμους Λιμνιτσα και Τερψιθεα. Απο εδω και πανω η οψη του τοπιου πραγματικα αλλαζει, καθως εμφανιζονται τα πρωτα ελατα. Τωρα ξερεις, οτι πισω απο τις κορφες των ψηλοκορμων κωνοφορων δε θ' αργησουν να ξεπροβαλλουν τα σπιτια της Ελατους. Επομενη σταση η Ανω και Κατω Χωρα, ή αλλιως, παλια Μεγαλη Λομποτινα και Μικρη Λομποτινα, που ηταν ανεκαθεν το κεφαλοχωρι των αγνωστων και παρεξηγημενων Κραβαρων. Στο ιδιο περιπου μηκος κυματος βρισκεται και η αλλη πλευρα των ναυπακτικων βουνων, οπου συνανταμε το ομορφο καφαλοχωρι Πλατανος. Απο εδω η περιηγηση συνεχιζεται παντα σε ασφαλτινο οδοστρωμαγια την τεχνητη λιμνη του Ευηνου και τα χωρια της Ευρυτανιας.


Περιηγησεις...
  Ως αφετηρια προτεινουμε την ομορφη Ναυπακτο. Απο εδω ξεκινουν ακτινωτα ολοι οι οδικοι αξονες που διατρεχουν τον τραχυ κοσμο των Ναυπακτικων βουνων.
Ναυπακτος - Ανω Χωρα - Αμπελακιωτισσα
  Η βασικη ορεινη διαδρομη για τα ελατοσκεπαστα τοπια της ορεινης Ναυπακτιας σηματοδοτειται απο τη μεγαλη γεφυρα του Μορνου και ολοκληρωνεται πλεον στο χωριο Αμπελακιωτισσα. Απο τη Ναυπακτο κατευθυνομαστε προς Δαφνη. Ανεφοδιαζομαστε με βενζινη, περναμε την πρωτη γεφυρα του Μορνου και ανηφοριζουμε για ορεινη Ναυπακτια. Η αναβαση αρχιζει να δειχνει τα "δοντια" της με τις αφθονες κλειστες στροφες. Στη θεση "Χανι Ρερεσης", ο Μορνος, που ερχεται απο τα ανατολικα, συναντιεται με το ποταμι της Ελατους, το οποιο κατεβαινει απ το βορρα. Περναμε τη γεφυρα και ανηφοριζουμε σε δρομο με αφθονες στροφες. Πρωτα συνανταμε το χωριο Λιμνιτσα και ακολουθει η Τερψιθεα. Απο εδω και πανω κανουν την εμφανιση τους  τα πρωτα ελατα. Αργοτερα ξεπροβαλλουν τα σπιτια της Ελατους και στη συνεχεια οι γειτονιες της Ανω και Κατω Χωρας.
Ναυπακτος - Ποτιδανεια, ενας αγνωστος κοσμος
  Απο τη Ναυπακτο ανηφοριζουμε σε καλο ασφαλτινο δρομο, με αρκετες στροφες για Ελατου και Ανω Χωρα. Στα 20 χλμ. δεξια, παρακαμψη οδηγει μεσα απο μια συντομη και σχετικα αγνωστη διαδρομη στα χωρια Τειχιο, Παλαιοξαρι, Ποτιδανεια, Περιθωριωτισσα, Στιλια. Ακομη, με συντομη παρακαμψη θα επισκεφθουμε το μοναστηρι της Βαρνακοβας. Ολη η διαδρομη ξεδιπλωνετε μεσα απο υπεροχα τοπια, καταφυτα απο ελατα, καστανιες και καρυδιες, ορεινα γραφικα χωρια με τρεχουμενα νερα και πηγες.
Ναυπακτος - Πλατανος - Λιμνη Ευηνου
  Αυτο ειναι το αγνωστο και πανεμορφο προσωπο της ορεινης Ναυπακτιας. Ξεκινωντας και παλι απο τη Ναυπακτο, αξιζει να προσεγγισουμε το αλλο κεφαλοχωρι των βουνων, τον ομορφο Πλατανο. Το τοπιο τραχυ, γυμνο, θαρρεις απροσπελαστο, γοητευει με την αφαιρετικη απλοτητα του. Αφου περασουμε απο τα ενδιαφεροντα χωρια Περιβολια, Σιμος, Ποκιστα, θα φθασουμε στο χωριο Πλατανος. Απο εδω συνεχιζουμε, σε ασφαλτινο παντα δρομο, μεχρι το χωριο Αγ. Δημητριος οπου σχηματιστηκε η τεχνητη λιμνη.
Ναυπακτος - Χανι Μπανια - Τριχωνιδα
  Απο τη Ναυπακτο, ακολουθωντας τις ταμπελες, θα βγουμε ευκολα στο χωριο Βλαχομαντρα και επειτα θα συναντηθουμε με τον Ευηνο στην τοποθεσια Χανι Μπανια. Εδω βρισκονται οι βασεις για extreme υπαιθριες δραστηριοτητες. Απο τη γεφυρα της Βλαχομανδρας μπορειτε να συνεχισετε ειτε σε πορεια παραλληλη με τον ποταμο, ειτε προς την Τριχωνιδα λιμνη, αφου περασετε απο τα χωρια Καλουδι και Αναληψη.

ΝΑΥΠΛΙΟ....ΕΝΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!!





                     ΝΑΥΠΛΙΟ.....ΕΝΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!!!
   
        Στις ακτες του Αργολικου κολπου...
 Ειτε την απολαμβανεις απο τις ψηλες επαλξεις του Παλαμηδιου, ειτε την χαζευεις απο την προκυμαια, οσες φορες κι αν την εχεις επισκεφθει, η πολιτεια του Ναυπλιου σιγουρα θα σε γοητευσει. Ομως το Ναυπλιο μπορει να χρησιμοποιηθει και ως αφετηρια για μερικες θαυμασιες, συντομες και εξαιρετικα διασκεδαστικες κοντινες εκδρομες. Αυτη τη φορα θα σας προτεινουμε τον παραλιακο δρομο που διατρεχει τις ακτες του Αργολικου κολπου και καταληγει στο Παραλιο Αστρος. Την εποχη αυτη η θαλασσα ειναι ακομη καταλληλη για μπανιο και τα ακρογιαλια εχουν απαλλαγει απο το φορτιο του καλοκαιρινου συνωστισμου. Οι γαληνιες ακρογιαλιες, οι ξενωνες και τα γραφικα ταβερνακια που βρεχουν τα τραπεζακια τους στο κυμα, σε προκαλουν να απολαυσεις τις χαρες που προσφερει απλοχερα το "Μικρο καλοκαιρακι" του Σεπτεμβριου.

      Τα αξιοθεατα του Ναυπλιου με μια ματια..
 Η πλατεια Συνταγματος με τα νεοκλασικα κτισματα και το επιβλητικο βενετσιανικο κτιριο που σημερα φιλοξενει το μουσειο, το Βουλευτικο (το παλιο τζαμι που στεγασε το 1822 την πρωτη Βουλη των Ελληνων), αλλα και τα αφθονα εστιατορια και καφε δε χρειαζονται πολλες συστασεις, αφου ολοι περνουν απο δω. Λιγο πιο περα βρισκεται η εκκλησια του Αγ. Σπυριδωνα, γνωστη απο τη δολοφονια του Καποδιστρια.
 Ο κεντρικος πεζοδρομος, η Βασιλεως Κωνσταντινου, ο "μεγαλος δρομος" οπως τον λενε οι ντοπιοι, δαισχιζει την παλια πολη απο το παρκο ως την ομορφη πλατεια Συνταγματος. Επισκεφθειτε το Μουσειο Κομπολογιου και αγοραστε το πιο ιδιομορφο κομπολοι απο το πρατηριο. Σε μικρη αποσταση θα δειτε το εργαστηριο κατασκευης φιγουρων Καραγκιοζη, ενω ολογυρα υπαρχουν δεκαδες καταστηματα με χαριτωμενα ειδη δωρων που ερχονται απο ολες τις γωνιες του πλανητη.
 Ομως τα παλια σπιτικα, οι ολανθιστες γλαστρες στις εξωπορτες, τα αμετρητα σκαλοπατια που σε ανεβαζουν στις πανω γειτονιες, οι λιθαναγλυφες παλιες βρυσες ειναι αυτα που τελικα σκιαγραφουν το μυθο του Ναυπλιου.
 Στην ιστορικη Πλατεια των Τριων Ναυαρχων γιορτασαν οι Ελληνες την ηττα του Ιμπραημ στο Ναβαρινο. Μαλιστα, μετα την απελευθερωση, λειτουργησε εδω το πρωτο φαρμακειο της Ελλαδας του Βονιφατιου Βοναφιν και το πρωτο Γυμνασιο, στο κτιριο του οποιου σημερα στεγαζεται το Δημαρχειο.
 Επιχειρηστε το γυρο της Ακροναυπλιας. Η θεα απο το υψος του Ξενια προς την Αρβανιτια, την παλια πολη, το αγναντι προς τα βραχια του Παλαμηδιου, που κρεμονται πισω σας, χωρις καμια αμφιβολια δεν ξεχνιουνται ευκολα. Ο βραχος του Παλαμηδιου, καθως μοιαζει να κρεμεται πανω απο την ομορφη πολη, εξαπτει τη φαντασια. Η αρχικη ιδεα της οχυρωσης του ανηκει στον αρχιστρατηγο των Ενετων Morosini, οταν ανακατελαβε το Ναυπλιο απο τους Τουρκους το 1686. Το συνολο του αμυντικου συγκροτηματος που εθεωρειτο απορθητο απαρτιζοταν απο οκτω προμαχωνες, οι οποιοι συνδεονταν μεταξυ τους με τειχη. Το φρουριο επικοινωνουσε με την πολη μα γαλαρια, που αργοτερα αντικατασταθηκε απο 857 αποτομα σκαλοπατια. Εδω φυλακιστηκε καταδικασμενος σε θανατο ο πρωτεργατης της επαναστασης, ο Θοδωρος Κολοκοτρωνης.




    Οι καλυτερες παραλιες του Ναυπλιου:
 Αν βαριεσαι τις μετακινησεις, μπορεις να κολυμπησεις στη μικροσκοπικη παραλια Αρβανιτια, που βρισκεται κατω απο τις επαλξεις του Παλαμηδιου. Λιγο νοτιοτερα θα συναντησετε την απλωτη παραλια της Καραθωνας. Ο δρομος κυλα κατα μηκος της ακτης, αναμεσα σε θεορατα φοινικοδεντρα, αρμυριχια και ευκαλυπτους. Στις δυο ακρες του ορμου οι ψαραδες δενουν τις βαρκες και οι συνθηκες δεν ειναι οι καλυτερες για μπανιο. Λειτουργουν ψαροταβερνες, καντινες και νοικιαζονται ομπρελες και ξαπλωστρες. Τωρα, αν θελετε να συνδυασετε τις βουτιες σας με μεσημεριανο φαγητο σε καποια ψαροταβερνα, μαλλον δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη απο το κοντινο Τολο, μονο 10 χλμ. απο το Ναυπλιο.

 Επιλεγμενες διαδρομες...
  Ναυπλιο - Αργος: Απο το Ναυπλιο θ' ακολουθησετε το μεσογειο δρομο που περνα απο την Τιρυνθα και το σημαντικο αρχαιολογικο χωρο. Στη συνεχεια διασχιζει καταφυτους πορτοκαλεωνες και καταληγει στο Αργος, την αρχαιοτερη ισως πολη του ελλαδικου χωρου. Αναμεσα στα αχρωμα κτιρια της συγχρονης πολης ξεχωριζουν υπολειμματα της αρχαιας αγορας και τμηματα του θαυμαστου θεατρου με τις 20.000 θεσεις. Οι ενδιαφερομενοι οπωσδηποτε θα πρεπει να επισκεφτουν το Αρχαιολογικο Μουσειο, ενα απο τα παλαιοτερα της χωρας, οπου στις αιθουσες του παρουσιαζονται ευρηματα απο ολες τις φασεις της ιστοριας του Αργους. Ψηλοτερα, στην κορυφη του λοφου, διακρινουμε τα ισχυρα τειχη του μεσαιωνικου καστρου.
  Αργος - Ελληνικο: Απο το αρχαιο θεατρο του Αργους, θα κατευθυνθειτε νοτια, ακολουθωντας τον εθνικο δρομο Αργους - Τριπολεως. Στα 3 χλμ. θα δειτε δεξια τη διασταυρωση για Κεφαλαρι, Ελληνικο. Αξιζει να εοισκεφθειτε τον αρχαιολογικο χωρο του Ελληνικου, οπου βρισκεται μια απο τις ελαχιστες σωζομενες "πυραμιδες" στον ελλαδικο χωρο.
  Ελληνικο - Μυλοι: Απο το Ελληνικο ευκολα θα κατηφορισετε προς τους Μυλους, οπου αξιζει να επισκεφθειτε την αρχαια Ακροπολη της Λερνης και το μεσαιωνικο καστρο που δεσποζει στη θεση Τσιβερι. Στην εκτεταμενη παραλια των Μυλων κρυβεται μεσα σε οργιαστικη βλαστηση ο μικρος υγροβιοτοπος της Λερνας. Οι λιμνουλες δημιουργουνται απο υπογεια νερα, που αναβλυζουν σε ελαχιστη αποσταση απο τη θαλασσα.
  Μυλοι - Ξεροπηγαδο - Αστρος: Μετα απο τους Μυλους ο δρομος παρακολουθει το διαμελισμο των ακτων, καθως κατευθυνεται νοτια προς Αστρος. Μετα απο 3 χλμ. κανουμε μια σταση στο Κιβερι, ενα χωριο πλαισιωμενο απο ευχαριστες ακρογιαλιες, και το αμεσως επομενο παραλιακο χωριο ειναι το Ξεροπηγαδο. Υστερα απο 8 χλμ. παραλιακης διαδρομης φτανουμε στο Αστρος.

ΥΠΕΡΟΧΗ.... ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!





         ΥΠΕΡΟΧΗ... ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!

 Ακολουθηστε τις συμβουλες μας για να λαμψετε τη μεγαλη βραδια, οσο χρονο κι αν διαθεσετε για την περιποιηση σας....

   1 εβδομαδα πριν...
Καντε μια περιποιηση προσωπου: Οι κινησεις μασαζ και τα προιοντα με δραστικα συστατικα που χρησιμοποιουνται τονωνουν τη μικροκυκλοφορια, χαριζοντας στο δερμα σας φωτεινοτητα και λαμψη. Επισκεφθειτε, λοιπον, το δερματολογο σας ή καποιο κεντρο αισθητικης μια βδομαδα πριν απο τη μεγαλη βραδια και επιλεξτε μια θεραπεια συμφωνα με τις αναγκες του προσωπου σας.
Δωστε σχημα στα φρυδια σας: Ενα ζευγαρι περιποιημενα φρυδια αφαιρουν χρονια απο το προσωπο, χαριζοντας αμεσα ενα εφε λιφτινγκ.
* Ξεκινηστε αφαιρωντας τις τριχουλες που βρισκονται αναμεσα στα φρυδια καθως και κατω απο το τοξο των βλεφαρων.
* Αν οι τριχες των φρυδιων σας ειναι πολυ μακριες, χτενιστε τες προς τα πανω και ψαλιδιστε ελαφρως τις ακρες τους με ενα ισιο ψαλιδακι νυχιων.
* Ισιωστε τη γραμμη κατω απο καθε φρυδι. Καθε φορα που βγαζετε δυο ή τρεις τριχουλες απο το ενα, καντε το ιδιο και στο αλλο, ωστε να διασφαλισετε την απολυτη συμμετρια.


               

         μικρα μυστικα...
* Βγαλτε τα φρυδια σας επειτα απο ενα ζεστο μπανιο. Η διαδικασια θα ειναι λιγοτερο επωδυνη.
* Για να αποφυγετε μια μικρη "καταστροφη", βαψτε με μολυβι τα φρυδια, διαγραφοντας το σχημα που θελετε να τους δωσετε, και αφαιρεστε με το τσιμπιδακι τις τριχουλες που εξεχουν.
* Αν δεν εχετε τζελ για τα φρυδια, για να σταθεροποιησετε το σχημα τους, ψεκαστε με λιγη λακ το βουρτσακι με το οποιο θα τα χτενισετε.

  Επισκεφθειτε τον κομμωτη σας: Κοψτε τις ακρες των μαλλιων σας για να φυγει η ψαλιδα, περαστε τη ριζα και τονωστε το χρωμα σας με μια βαφη στον ιδιο τονο των μαλλιων σας.
* Εναλλακτικα: Αν δεν υπαρχει χρονος και χρημα για επισκεψη στο κομμωτηριο, παρτε την κατασταση στα χερια σας ακομα και την τελευταια στιγμη.
* Χτενιστειτε "εξυπνα": Αν δεν εχετε προλαβει να ανανεωσετε το κουρεμα σας πριν απο τη μεγαλη βραδια και τα μαλλια σας φαινονται απεριποιητα, μην ανυσηχειτε. Ο πιο απλος τροπος για να τους χαρισετε ομορφη οψη ειναι να δημιουργησετε αναλαφρες μπουκλες με ενα ειδικο σιδερο και μερικα ρολει. Αυτο συμβαινει γιατι τα σγουρα μαλλια συρρικνωνονται προς τα πανω, με αποτελεσμα οι σπασμενες ακρες και οι ουρες να ειναι λιγοτερο εμφανεις.
* Καλυψτε τα γκριζα: Αν δεν εχετε προλαβει να προμηθευτειτε την ειδικη βαφη σε μορφη ανεξιτηλου στυλο που καλυπτει τις ριζες, η μονη λυση ειναι η σκια των ματιων σας. Σε μια αποχρωση που να ταιριαζει με αυτη των μαλλιων σας, απλωστε την με ενα πινελακι στα μερη που θελετε να καλυψετε και καμουφλαρετε το προβλημα εστω και προσωρινα.

    2 μερες πριν...
 Καντε αποτριχωση: Ειτε επιλεξετε το ξυραφι ειτε το κερι για να απομακρυνετε την ανεπιθυμητη τριχοφυια, καντε το δυο ή μια μερα πριν απο την εξοδο, για να προλαβουν να κλεισουν οι ποροι του δερματος. Επειδη οι πιθανοτητες να εμφανιστουν ερεθισμοι στο δερμα σας ειναι μεγαλες, μετα τη διαδικασια χρησιμοποιηστε ενα καταπραυντικο γαλακτωμα και αποφυγετε την ιδια μερα τα πολυ ζεστα μπανια και τα προιοντα με αλκοολ.
 Περιποιηθειτε τα ακρα σας: Γεμιστε ενα μπολ με ελαιολαδο, στο οποιο, αν θελετε, μπορειτε να προσθεσετε λιγες σταγονες αμυγδαλελαιο. Βουτηξτε τα ποδια σας, στη συνεχεια τα χερια σας, και αφηστε να μαλακωσουν για περιπου 5 λεπτα. Επειτα τριψτε τα, μεχρι το λαδι να απορροφηθει και, τελος, αφαιρεστε απαλα με μια νωπη πετσετα την περισση λιπαροτητα. Ολοκληρωστε βαφοντας τα νυχια σας. Γενικα, καλο θα ηταν να χρησιμοποιησετε ενα εντονο βερνικι, οπως κοκκινο ή μπορντο, στα νυχια των ποδιων σας και ενα μπεζ ή ανοιχτο ροζ για το μανικιουρ σας.



     1 μερα πριν...
 Τονωστε την επιδερμιδα σας: Ενα προιον απολεπισης θα χαρισει στο δερμα σας απαλοτητα και μεταξενια υφη. Ξεκινηστε απο τα ποδια και προς τα πανω, με κυκλικες κινησεις, δινοντας μεγαλυτερη προσοχηστα γονατα, τους αγκωνες και τις φτερνες.
 Αποκτηστε ηλιοκαμενη οψη: Μετα το ντους και οσο η επιδερμιδα σας ειναι ακομη νωπη, απλωστε ενα γαλακτωμα που θα της χαρισει σταδιακο ελαφρυ μαυρισμα. Μη φοβαστε για το αποτελεσμα, αφου οι συγκεκρημενες κρεμες δε θα αλλαξουν δραστικα τον τονο, απλως θα "σπασουν" λιγο τη λευκη σας αποχρωση.

     3 ωρες πριν...
 Απολαυστε ενα αφρολουτρο: Γεμιστε την μπανιερα και προσθεστε μερικες σταγονες απο τα αγαπημενα σας αιθερια ελαια. Αν δεν εχετε ηδη ξυριστει ή κανει πιλινγκ, τωρα ειναι η ευκαιρια σας. Αν θα χτενισετε τα μαλλια σας μονες σας, λουστειτε και στη συνεχεια χρησιμοποιηστε λιγη μαλακτικη κρεμα ή μασκα μονο στις ακρες τους, για να μη βαρυνουν και σας δυσκολεψουν με το πιστολακι.
 Απλωστε μια μασκα προσωπου: Η ωρα του μπανιου ειναι η ιδανικη στιγμη για να χαρισετε ενυδατωση και λαμψη στην επιδερμιδα σας. Εκμεταλλευτειτε, λοιπον, αυτες τις στιγμες χαλαρωσης για να απλωσετε μια μασκα στο προσωπο σας, την οποια θα αφησετε να δρασει για περιπου 5 - 10 λεπτα.
 Χαριστε εξτρα λαμψη στο δερμα σας: Μετα το μπανιο απλωστε στο σωμα σας μια ενυδατικη κρεμα που θα του χαρισει μεταξενια απαλοτητα. Απο πανω χρησιμοποιηστε ενα ξηρο λαδι σωματος για αστραφτερη λαμψη και επιπλεον ενυδατωση.

    2 ωρες πριν...
 Χτενιστε τα μαλλια σας: Ακομα κι αν δεν εχετε χρονο, τα απλα χτενισματα που σας προτεινουμε θα σας βγαλλουν ασπροπροσωπη ακομα και στην επισημη εξοδο σας:
* Αλογουρα: Η κοτσιδα ειναι μια ευκολη και πολυ μοντερνα προταση. Αν θελετε να τονισετε τις γωνιες του προσωπου σας, δεστε τη σφιχτα στο πισω μερος του κεφαλιου, ενω, αν θελετε να απαλυνετε τα χαρακτηριστικα σας, αφηστε την πιο χαλαρη.
* Δωστε ογκο: Σε νωπα μαλλια απλωστε εναν αφρο που χαριζει μοναδικο ογκο. Αναποδογυριστε το κεφαλι και στεγνωστε με πιστολακι. Τελειοποιηστε χρησιμοποιωντας μερικα ρολει γυρω απο το προσωπο για να ζωντανεψετε το χτενισμα.
* Φινος κοτσος: Πιαστε τα μαλλια σας αλογουρα, στριφογυριστε τη και στερεωστε τη με τσιμπιδακια στο πισω μερος του κεφαλιου.

 Καντε το μακιγιαζ σας: Ξεκινηστε απλωνοντας μια βαση που θα χαρισει μεγαλυτερη διαρκεια στο μακιγιαζ σας. Με ενα φον ντε τεν καλυψτε τυχον ατελειες και με μια διαφανη πουδρα σταθεροποιηστε το. Στη συνεχεια επιλεξτε αν θα δωσετε εμφαση στο μακιγιαζ των ματιων ή των χειλιων σας.
Ματια: Επιλεξτε ενα αισθησιακο smoky μακιγιαζ.
1. Με μια πουδρα ή μπεζ σκια με ιριδιζουσα υφη φωτιστε την περιοχη κατω απο το κοκαλο του φρυδιου και ψηλα στα ζυγωματικα.
2. Χρησιμοποιηστε μια σκουρα γκρι ή καφε σκια στο ανω βλεφαρο και κοντα στις βλεφαριδες του κατω, για να δημιουργησετε το περιγραμμα του ματιου.
3. Με ενα μολυβι, αντιστοιχο της σκιας που εχετε επιλεξει, τονιστε το εσωτερικο των βλεφαρων.
Χειλη: Τονιστε τα με ενα εντονο κραγιον. Εκτος, Αν θελετε να τα αφησετε αχρωμα περνωντας τα με ενα γκλος μονο για λαμψη.



       20 λεπτα πριν...
 Τελειοποιηστε το χτενισμα σας: Κοιταχτειτε στον καθρεφτη και καντε τυχον διορθωσεις στο χτενισμα σας. Χρησιμοποιηστε λακ για να του χαρισετε ακομα μεγαλυτερη διαρκεια.
 Καντε ενα μαγικο τρικ: Χρησιμοποιηστε λιγη ιριδιζουσα πουδρα στις ακαλυπτες περιοχες του σωματος σας, οπως στις κλειδες, στους ωμους, ακομη και στους αστραγαλους, για να χαρισετε εφε επιμηκυνσης στα ποδια σας.
 Φορεστε το αρωμα σας: Ψεκαστε 2 - 3 φορες τον αερα και περαστε απο μεσα. Ετσι, θα αρωματισετε ολο το κορμι, ακομη και τα μαλλια σας.