Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ




     ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

 Αν επιθυμειτε να χασετε 2- 3 κιλα και να καταπολεμησετε το πρηξιμο, τοτε ακολουθηστε την παρακατω διαιτα δυο εβδομαδων:

 πρωινο
1 φλυτζ. καφε σκετο, 2 φρυγανιες ολικης αλεσεως με ενα κουταλακι παρθενο μελι

 δεκατιανο
1 αφεψημα της επιλογης σας, 1 φρουτο εποχης αν ειναι μεσαιων διαστασεων (μηλο, αχλαδι, πορτοκαλι) ή 2 φρουτα αν ειναι μικρα (ακτινιδια, μανταρινια, δαμασκηνα) ή ενα μικρο μπολ αν προτιματε τα φρουτα του δασους

 μεσημεριανο
1 σαλατα με ωμα λαχανικα (καροτα, φινοκιο, σελινο, ραπανακια), 60 -80 γραμ. ζυμαρικα ολικης αλεσεως με φρεσκο χυμο ντοματας ή και λαχανικα, ψητα λαχανικα σε αφθονη ποσοτητα

 απογευματινο
1 αφεψημα της επιλογης σας, 1 φρουτο εποχης μεσαιων διαστασεων ή 2 μικρα ή ενα μικρο μπολ με φρουτα του δασους

  βραδινο
2 φετες ή φιλετα ψαριου (προτιμηστε ξιφια, γλωσσα, λαβρακι - αποφυγετε εντελως σολομο και σαρδελα) ψημενα στη σχαρα και αφθονα ψητα λαχανικα

* για καρυκευμα και το μαγειρεμα επιτρεπονται 2 κουταλιες παρθενο ελαιολαδο την ημερα, ενω μπορειτε να χρησιμοποιησετε χωρις περιορισμους αρωματικα βοτανα, μπαχαρικα, χυμο λεμονιου και μηλοξιδο.
* θα πρεπει να πινετε καθημερινα 2 -2,5 λιτρα φυσικο μεταλλικο νερο, ή να συμπληρωνετε την ποσοτητα των υγρων με αφεψηματα.


  απομακρυνετε τις τοξινες

Ο πρωτος κανονας που θα πρεπει να τηρησετε κατα τη διαρκεια της συγκεκρημενης διαιτας αποτοξινωσης ειναι να αποκλεισετε προσωρινα απο τη διατροφη σας τροφιμα που δυσκολευουν την πεψη και φιρτωνουν με τοξινες τον οργανισμο, οπως:
 * το κρεας
 * τα αυγα
 * τα αλλαντικα
 * το γαλα και τα παραγωγα του.
 Αντιθετως, μπορειτε να καταναλωνετε αφθονα φρουτα και λαχανικα, ψαρι και δημητριακα ολικης αλεσεως και να παραχωρειτε στον εαυτο σας μια μικρη λιχουδια καθημερινα για να διατηρειτε ικανοποιημενο τον ουρανισκο, αλλα και την ψυχη σας....

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ "ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ" ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ




      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ "ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ" ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

 Δεν ειναι λιγες οι φορες που ανυποστατοι ισχυρισμοι σε θεματα διατροφης, εχουν οδηγησει τον απλο κοσμο σε πανικο, διερωτουμενο αν τελικα μπορει να καταναλωνει κατι με ασφαλεια, χωρις να βαζει σε κινδυνο την υγεια του. Πλειαδα ουσιων, που εμπεριεχονται εκ φυσικου στα τροφιμα που καθημερινα χρησιμοποιουμε στη διατροφη μας, χαρακτηριζονται απο ειδικους, και ιδιαιτερα αβιαστα, ως καρκινογονα, αποπροσανατολιζοντας την κοινη γνωμη. Για παραδειγμα, η ανιλινη που εμπεριεχεται στα καροτα ή τα ψωραλενια που υπαρχουν στο σελινο και το μαιντανο, εχουν πιθανη καρκινικη δρασηστα πειραματοζωα, αλλα αυτο το γεγονος δεν αρκει για να χαρακτηρισουμε αυτες τις ουσιες καρκινογονες για τον ανθρωπο. Και αυτο, διοτι στα εργαστηριακα πειραματα οπου δοκιμαστηκαν αυτες οι ουσιες, οι δοσεις που χρησιμοποιηθηκαν ηταν τεραστιες για τη μικρη σωματικη μαζα των πειραματοζωων, ενω το χρονικο διαστημα που χορηγηθηκαν ηταν σχεδον ολη η διαρκεια της ζωης του πειραματοζωου και μαλιστα καθημερινα!
 Ενα απλο παραδειγμα με τη φουρφουραλη, που εμπεριεχεται στο λευκο ψωμι και θεωρειται πιθανο καρκινογονο για τα πειραματοζωα, θα μας δωσει τη σωστη διασταση του πραγματος: 1 φετα λευκο ψωμι εμπεριεχει το ανωτατο 167 μγρ. φουρφουραλης. Η δοση φουρφουραλης που σε πειραματοζωα προκαλεσε καρκινογενεση, ηταν 197 mg ανα κιλο σωματικου βαρους ημερησιως. Αν λοιπον τωρα αναρωτιεστε ποια θα ηταν η αναλογη ποσοτητα φουρφουραλης που σε εναν ανθρωπο 70 κιλων θα προκαλουσε καρκινογενεση, κρατηθειτε: 13.790.000 μικρογραμμαρια φουρφουραλης ή αν το αναγουμε σε ψωμι, 82.575 φετες! Και βεβαια αυτη η καταναλωση θα επρεπε να γινεται σε καθημερινη βαση επι χρονια...
 Αυτο λοιπον που προκυπτει και απο τις επισημανσεις του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας ειναι πως πρεπει να μας απασχολει η συσταση της τροφης που καταναλωνουμε, αλλα ταυτοχρονα να μην πανικοβαλλομαστε παρερμηνευοντας επιστημονικα δεδομενα και να δινουμε βαση πρωτα απ ολα στις συστασεις, που απορρεουν απο σωρεια επιδημιολογικων μελετων στον ανθρωπο. Και τι δειχνουν αυτες οι μελετες; Πως αν υπαρχει κατι που πρεπει να "ριξουμε στο πυρ το εξωτερο", ειναι το καπνισμα, η παρατεταμενη εκθεση μας στις ακτινοβολιες και οι κακες διατροφικες συνηθειες που συνιστανται κυριως στην υψηλη καταναλωση ζωικων λιπαρων, ζαχαρης και αλκοολ και που συν τοις αλλοις συνεπαγονται υπερβολικη συσσωρευση λιπωδους ιστου, με δυσμενεστατες επιδρασεις στην υγεια μας. Ολες οι επιδημιολογικες μελετες που αφορουν τον καρκινο δειχνουν μια σαφη προστατευτικη δραση των φρουτων και των λαχανικων απεναντι στην εμφανιση πολλων μορφων αυτου. Αυτο επιτυγχανεται μεσω των ιδιαιτερων συστατικων των φρουτων και των λαχανικων που δρουν με τους εξης τροπους: αναστελλουν τις ορμονικες διαδικασιες της καρκινογενεσης, προφυλασσουν το γενετικο υλικο απο την επιδραση καρκινογονων συστατικων, προαγουν τη λειτουργια αντικαρκινικων ενζυμικων συστηματων του οργανισμου και τελος εξουδετερωνουν τις ελευθερες ριζες.
 Ας ξεκαθαρισουμε λοιπον πως η καταναλωση μικροποσοτητων φυσικων ουσιων που εικαζεται οτι προκαλουν καρκινογενεσεις στα πειραματοζωα, γινεται εδω και πολλα πολλα χρονια (μια απ αυτες τις ουσιες ειναι και το μαυρο πιπερι) και ειναι απιθανο να εμπεριεχει ρισκο για την υγεια του ανθρωπου.
 Ειναι δε ιδιαιτερα οξυμωρο, να βλεπουμε ενα παχυσαρκο ατομο που καπνιζει και διατηρει επι σειρα ετων λανθασμενες διατροφικες συνηθειες, να προβληματιζεται για το αν θα πρεπει να καταναλωσει ή οχι το μαυρο πιπερι..

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....




    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

 Πολλα εχουν ειπωθει για τη "νυμφη του Θερμαικου". Η αληθεια ειναι οτι, αν αναζητατε ποιοτητα ζωης και μια ομορφη μεγαλουπολη που δεν εχει παρασυρθει σε τρελους ρυθμους, τοτε η Θεσσαλονικη ειναι η ιδανικη ελληνικη πολη..

   τι πρεπει να δειτε..
 η νεα μινιμαλ παραλια
 Στη θεση μιας μεχρι τωρα αδιαφορης αστικης ακτογραμμης στεκεται υπερηφανα ενα μινι αρχιτεκτονικο θαυμα αισθητικης, ενα παραδειγμα προς μιμηση για δεκαδες παραλιακες πολεις της ελληνικης επικρατειας. Δομημενη με "θεματικους κηπους" σας ταξιδευει σε αλλη χωρα, δινοντας σας την ευκαιρια για εναν απολαυστικο περιπατο ή μια ανενοχλητη απο αυτοκινητα ποδηλαταδα. Τα ευσημα για την αναπλαυση ανηκουν στους αρχιτεκτονες Προδρομο Νικηφοριδη και Μπερναρ Κουομο.

   τα ανω λαδαδικα..
 Καπου εκει γυρω στη Βαλαωριτου, βρισκεται η πιο αναπτυσσομενη γειτονια της Θεσσαλονικης, με μπαρ και εστιατορια που "ξεφυτρωνουν" συνεχως τα τελευταια χρονια αναμεσα σε εγκαταλελειμμενα νεοκλασικα και βιομηχανικα κτηρια.

   το πρωην στρατοπεδο κοδρα..
 Πλεον τοπος εικαστικης δρασης, που χρησιμοποιειται για το φεστιβαλ εικαστικων τεχνων, θεατρικες παραστασεις κ.α. Παντως και απο μονο του ειναι ενα αριστουργημα.

   η θεα απο το καφε του μουσειου κινηματογραφου..
 Το μοναδικο σημειο οπου μπορειτε να πιειτε καφε με θεα στο βιομηχανικο λιμανι και τους γερανους. Σαν να βλεπετε ενα τοπιο απο ταινια του Αγγελοπουλου να ζωντανευει μπροστα στα ματια σας.

   τα καλυτερα ρομαντικα απογευματα..
 Το εκκλησακι, σχεδον μεσα στη θαλασσα, στο Καραμπουρνακι. Η παραλια, κυριως το σουρουπο, ειναι το πιο ρομαντικο μερος της πολης.

   τα σοκακια απο τη μονη Βλαταδων μεχρι το Τσιναρι..
 Τα βραδια, περπατατε και χανεστε αναμεσα σε ανθισμενους κηπους και αδιεξοδα δρομακια, παρεα με πορτοκαλι φωτα. Υπαρχει μια διαφορετικη Θεσσαλονικη και αυτη θελουμε να βλεπουμε!

   οι ταρατσες και τα μπαλκονια στην ανω πολη..
 Προσπαθηστε να γινετε φιλοι με οποιον μενει σε αυτα τα σπιτια, για να απολαμβανετε παρεα το καλυτερο ηλιοβασιλεμα του Θερμαικου.


ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ



    ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 Επειδη η χρηση λιπαρων ουσιων στην κουζινα πρεπει να περιοριστει, προτεινονται ορισμενοι τροποι ψησιματος των φαγητων που δεν "σκοτωνουν" τη νοστημια των τροφων: στον ατμο, στη σχαρα και στο φουρνο.
 Απαγορευονται ολα τα τηγανητα σε ζεματιστο λαδι (πατατες τηγανητες, λουκουμαδες κ.λ.π.) γιατι "πινουν" πολυ λαδι. Για να νοστημισουν τα φαγητα, προτεινουμε τη χρηση σκορδου, κρεμμυδιων, φρεσκων μυρωδικων, πιπεριου, καρυκευματων, φρεσκιας ντοματας ή χυμου ντοματας και πελτε. Να βαζετε, επισης, αφθονο λεμονι και ξιδι. Μπορειτε επισης να χρησιμοποιησετε ζωμο απο κυβους κρεατος ή κοτας, απο τον οποιο καλο θα ηταν να αφαιρειται το λιπος που επιπλεει. Επισης, το αλατι επιτρεπεται μεν, αλλα με μετρο.
 Με τα κονσερβοποιημενα λαχανικα, καθως και με τα κατεψυγμενα, δεν υπαρχει προβλημα. Οταν ομως αγοραζετε κονσερβες με μαγειρεμενες τροφες, πρεπει οπωσδηποτε να ελεγχετε με προσοχη τα συστατικα της συσκευασιας, επειδη αρκετες φορες εχει χρησιμοποιηθει πολυ λιπος κατα την παρασκευη τουσ.
 Οι τροφες lihgt που υπαρχουν στο εμποριο, ειναι καλο να αποφευγονται. Και αυτο, επειδη προοριζονται για διαιτες αδυνατισματος και οχι για την καταπολεμηση της χοληστερινης και επομενως, δεν ειναι παντα παρασκευασμενες με τα συγκεκρημενα λαδια που συνιστωνται για υπερχοληστερηλαιμικους.


11 tips απο ολο τον κοσμο για γρηγορο αδυνατισμα!




       11 tips απο ολο τον κοσμο για γρηγορο αδυνατισμα!!

  ΙΑΠΩΝΙΑ
Ψαρια 3 φορες την εβδομαδα.. Η δευτερη πιο δημοφιλης υγιεινη διατροφη μετα τη μεσογειακη οφειλει τη φημη της στη χαμηλη περιεκτηκοτητα σε λιπαρα.

 ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ενω καταναλωνουν ολες τις τροφες, δινουν ιδιαιτερη εμφαση στην καταναλωση μπανανας για τη βιταμινη Β, τα καρυδια Βραζιλιας για το σεληνιο, το ρυζι και τα φασολια για το χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη τους.

 ΑΓΓΛΙΑ
Αγαρ- αγαρ!! Τι ειναι αυτο;; Ενα φυσικο προιον, παρομοιο με τη ζελατινη, το οποιο παραγεται απο φυκια και θα το βρειτε σε κινεζικα καταστηματα με ειδη διατροφης. Η πηκτικη αυτη σκονη διπλασιαζει το αισθημα κορεσμου και ετσι περιοριζει την ορεξη.

 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Επιστροφη στα μινι ταπερ κανουν οι Αυστραλοι, καθως ερευνα εδειξε οτι με αυτον τον τροπο ειδαν διαφορα στο ρυθμο απωλειας βαρους.

 ΙΣΠΑΝΙΑ
Μπασκετ με 3 παικτριες ειναι η τελευταια λεξη στη μοδα των σπορ στη Μαδριτη. Οι Ισπανοι επινοησαν αυτη την παραλλαγη του γνωστου αθληματος, για να περιορισουν τα κρουσματα παχυσαρκιας που παρατηρουνται στις νεαρες γυναικες της χωρας.

 ΑΜΕΡΙΚΗ
Gym boxing.. Δεν υπαρχει μεγαλυτερο τρεντ στην Αμερικη απο την ηπια εκδοχη του κικ μποξινγκ! Συμφωνα με μια αμερικανικη ερευνα, το συγκεκρημενο σπορ προκαλει εξισου σημαντικη μειωση βαρους με μια διαιτα περιορισμενων θερμιδων, χωρις την απωλεια της οστικης μαζας. Επιθεση, λοιπον, στο λιπος!!!

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΩ??




      ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΩ??

  Καποιοι ανθρωποι αντιμετωπιζουν ιδιαιτερη δυσκολια στο να συναψουν και να διατηρησουν στενες διαπροσωπικες σχεσεις. Γιατι??
  Η Μαρια, 27 ετων, αποφευγει συστηματικα τη δεσμευση. Παροτι δε φοβαται να ξεκινησει μια καινουρια σχεση, η ιδεα οτι αυτη μπορει να εξελιχθει πιο σοβαρα την τρομαζει. Για ποιο λογο μπορει να συμβαινει αυτο;;

   * Τι σε προβληματιζει;;
 
  Ενω στην αρχη μιας γνωριμιας ενθουσιαζομαι και πιστευω οτι τα πραγματα θα εξελιχθουν καλα, μολις νιωσω οτι τα πραγματα σοβαρευουν και οτι ο συντροφος μου διεκδικει περισσοτερο χωρο και χρονο στη ζωη μου, πανικοβαλλομαι και σαμποταρω την εξελιξη της σχεσης ή την διακοπτω.

   * Τι ακριβως σε φοβιζει;;

   Η απωλεια της προσωπικης μου ελευθεριας. Περισσοτερο, ομως, φοβαμαι να μην πληγωθω.. Να μην ανακαλυψει ο συντροφος μου οτι ειμαι ανεπαρκης και τελικα με απορριψει εκεινος πρωτος.

    * Ποτε ξεκινησες να νιωθεις ετσι;;

   Στην πρωτη μου σοβαρη σχεση ο συντροφος μου με εγκατελειψε ενω θα παντρευομασταν σε λιγους μηνες... Μου ειπε οτι με αγαπαει, αλλα οτι δεν νιωθει ετοιμος να δεσμευτει μαζι μου για μια ζωη... Απο τοτε κανω κατα καποιον τροπο στους αλλους ο,τι εκανε εκεινος σε μενα.

    * Πως διαχειριζεσαι αυτη σου την ταση μεχρι σημερα;;

    Αν και μοιραζομαι τις σκεψεις και τις ανησυχιες μου με τον εκαστοτε συντροφο μου, μολις αισθανομαι την πιεση να προχωρησω στο επομενο σταδιο, αρχιζω να υιοθετω μια αντιδραστικη συμπεριφορα. Ποτε δε νιωθω ετοιμη ή βρισκω δικαιολογιες οτι δηθεν ειναι βαρετη η σχεση ή οτι ισως υπαρχει καποιος καλυτερος για μενα.

      ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ....

    Η απουσια συναισθηματων σε συνδυασμο με το φοβο της απορριψης ειναι τα πρωτα που πρεπει να δουλεψετε. Αφηστε τον εαυτο σας ελευθερο να βιωσει θετικα συναισθηματα χωρις να φοβαστε την απορριψη, που ειναι προφανες οτι συνδεεται με χαμηλη αυτοεκτιμηση. Πιστεψτε στον εαυτο σας δινοντας εμφαση στα δυνατα σημεια σας! Αφηστε τον συντροφο σας να σας εκφρασει αυτα που νιωθει και αισθανθειτε καλα γι' αυτο. Καλλιεργηστε την αμοιβαια εμπιστοσυνη ενισχυοντας τη μεταξυ σας οικειοτητα και εκφραζοντας ανοιχτα τις αναγκες και τις προσδοκιες σας...
   

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ "ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ"




        ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ Κ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 Η παρουσια του ελληνικου στοιχειου στον Ευξεινο Ποντο χρονολογειται απο την αρχαιοτητα. Οι Ελληνες θαλασσοποροι, αφου κατεκτησαν πολυ νωρις, στην Εποχη του Χαλκου, τις ακτες του Αιγαιου Πελαγους, με τα βελτιωμενα ποντοπορα πλοια που κατασκευασαν, αποτολμησαν να γνωρισουν και την "ανθρωποφαγα" θαλασσα του Ευξεινου Ποντου με τις μακρινες και απροσπελαστες παραλιες και οροσειρες της.
 Γυρω στα 1000 π.Χ. τοποθετουν οι μελετητες την πραγματοποιηση των πρωτων εμπορικων ταξιδιων στην περιοχη αυτη για την αναζητηση κυριως χρυσου και αλλων μεταλλευματων. Η οργανωμενη αποστολη του Ιασονα και των Αργοναυτων στην Κολχιδα, οι περιπλανησεις του Ορεστη στη Θοανια του Ποντου, οι περιπετειες του Οδυσσεα στη χωρα των Κιμμεριων, η τιμωρια του Προμηθεα απο το Δια και η εξορια του στον Καυκασο, το ταξιδι του Ηρακλη στον Ποντο καθως και αλλοι γοητευτικοι ελληνικοι μυθοι, που αναφερονται ειδικα σ αυτον τον γεωγραφικο χωρο, επιβεβαιωνουν την υπαρξη των παναρχαιων αυτων εμπορικων δρομολογιων.
 Δυο αιωνες αργοτερα οι προσωρινοι αυτοι εμπορικοι σταθμοι αρχισαν να γινονται μονιμα οικιστικα κεντρα. Πρωτη η Μιλητος εγκαινιασε την αποικιακη πολιτικη της στον Ευξεινο Ποντο ιδρυοντας τη  Σινωπη, μια πολη με πολλα πλεονεκτηματα εξαιτιας του καλου λιμανιου της και της ομαλης επικοινωνιας της με τις γυρω περιοχες. Η Σινωπη με τη σειρα της ιδρυσε το 756 π.Χ. την Τραπεζουντα, την Κρωμνα, το Πτεριον, την Κυτωρο κ.α. Μεσα σε εναν αιωνα οι αφιλοξενες παραλιες του Ευξεινου Ποντου γεμισαν με ελληνικες αποικιες. Οι συμπληγαδες πετρες σταματησαν να κλεινουν το Βοσπορο και ο Ευξεινος Ποντος εγινε θαλασσα φιλοξενη, "ευξεινος", ελευθερη και ελληνικη.
 Μοναχα η Μιλητος ειχε κατα τον 6ο π.Χ. αιωνα 75 αποικιες στις παραλιες αυτης της κλειστης θαλασσας. Η Σινωπη, η Αμισος, η Τραπεζουντα, η Πιτυουντα, η Φαναγορια, το Παντικαπαιον, η Θεοδοσια, η Χερσονησος, η Ολβια, η Ιστρια κ.α. εγιναν πολυανθρωπα και ισχυρα κεντρα με μεγαλη εμποροναυτικη δυναμη και πολιτιστικη αναπτυξη. Οι ανασκαφες και οι πλουσιες σε ιστορικα και στοιχεια μαρτυριες για την οικιστικη οργανωση, τις οικονομικες δραστηριοτητες, τις εμπορικες και πολιτιστικες σχεσεις με τις μητροπολεις τους, με αλλες ελληνικες πολεις αλλα και με τους ιθαγενεις λαους. Απο τον 5ο π.Χ. αιωνα η περιοχη της Κριμαιας ηταν ο κυριος προμηθευτης του σιταριου της Αθηνας. Το αθηναικο κρατος, για να προστατεψει τα εμπορικα του συμφεροντα σ αυτην την ευαισθητη περιοχη, εχτισε κατα μηκος των ακτων τις στρατιωτικες αποικιες, τις οποιες μαλιστα επιθεωρησε το 435 π.Χ. ο ιδιος ο Περικλης.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ: ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ



       ΤΖΙΝΤΖΕΡ: ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ....

  Το τζιντζερ προερχεται απο την Ανατολη. Σημερα, η ποιοτικοτερη πιπεροριζα καλλιεργειται στην
Καραιβικη. Ειναι αγαπημενο και απαραιτητο συστατικο της ινδικης, ιαπωνικης και κινεζικης κουζινας. Ενεργο συστατικο της πιπεροριζας ειναι η τζιντζερολη, ενα συστατικο που οταν μαγειρευεται, εχει πικαντικο αρωμα και μια γλυκεια ταυτοχρονα πιπερατη γευση. Εκτος, ομως, απο τη γευση και το αρωμα που δινει στα φαγητα, το τζιντζερ εχει και μεγαλη θεραπευτικη αξια!!

 τι περιεχει...
Το τζιντζερ αποτελειται σε μεγαλο ποσοστο απο νερο (περιπου 80%). Επιπλεον, περιεχει αρκετο καλιο, ψευδαργυρο, και πολυφαινολες, στις οποιες οφειλονται καποιες απο τις ωφελιμες δρασεις του.

 πως σας ωφελει...
Οι Κινεζοι το συνιστουν εδω και 2000 χρονια για τη βελτιωση στομαχικων διαταραχων και για την καλυτερη λειτουργια του πεπτικου συστηματος. Τα αιθερια ελαια του και αλλα συστατικα του του προσδιδουν ορισμενες απο τις πολυτιμες ιδιοτητες του. Συγκεκριμενα:
1. Φημιζεται για τις αντιοξειδωτικες, αντικαρκινικες και ανοσορρυθμιστικες του ιδιοτητες.
2. Μειωνει τα επιπεδα χοληστερηνης στο αιμα, ρυθμιζει το σακχαρο και εχει επουλωτικη δραση.
3. Βοηθα στην καλη χωνεψη, καταπολεμα την ναυτια, τονωνει τον οργανισμο και απαλυνει  τα   συμπτωματα του κρυολογηματος, του στομαχοπονου και του πονοκεφαλου. Εχει αντιπυρετικη και αντιμικροβιακη δραση.
4. Πολλοι επιστημονες πιστευουν οτι το τζιντζερ βοηθαει στη μειωση των αρθριτικων ενοχλησεων. Παρ'ολα αυτα, απαιτουνται ακομα περισσοτερες μελετες για την επιβεβαιωση των πιθανων του δρασεων στη θεραπεια της οστεοαρθριτιδας! Μπορει απο τις περισσοτερες ερευνες να προκυπτουν θετικα αποτελεσματα για την επιδραση αυτου του φυτου στον οργανισμο, ωστοσο, δεν θα πρεπει να το παρακανετε, γιατι δεν αποκλειονται πιθανες παρενεργειες απο τη συστηματικη μακροχρονια ληψη του. Η καταναλωση του, επισης, πρεπει να αποφευγεται απο παιδια κατω των 2 ετων.

    πως θα το βρειτε στην αγορα..
* σε ριζα
* σε σκονη
* σε σιροπι
* σε αιθεριο ελαιο
* σε καψουλα
* σε βαμμα

    που θα το βρειτε..
Το μπαχαρικο θα το βρειτε σε μεγαλα σουπερμαρκετ, καθως και σε μαγαζια που πωλουν μπαχαρικα.
Τη ριζα θα τη βρειτε σε σουπερμαρκετ και σε καταστηματα υγιεινης διατροφης και βιολογικων προιοντων. Το αιθεριο ελαιο, το σιροπι, τις καψουλες και το βαμμα θα τα αναζητησετε σε επιλεγμενα φαρμακεια.

    πως να το διαλεξετε..

 Η ριζα πρεπει να ειναι λεια, χωρις ρυτιδες και σκληρη με ομοιομορφο χρωμα. Σε περιπτωση που καποια σημεια ειναι μαλακα, ρυτιδιασμενα ή με διαφορετικο χρωμα σημενει οτι δεν ειναι φρεσκια.

     πως να το συντηρησετε..
 Η φρεσκια ριζα συντηρειται στο ψυγειο για δυο εβδομαδες περιπου. Κατα τη φυλαξη δεν πρεπει να την ξεφλουδισετε ολη, γιατι θα αλλοιωθει γρηγορα και θα χαθουν τα θρεπτικα της συστατικα. Φροντιστε να ξεφλουδιζετε καθε φορα μονο το σημειο που προκειται να καταναλωσετε.


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...



            ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

 για την προληψη της γριπης
κρεμμυδι
Αν νιωθετε καταβεβλημενοι και φοβαστε οτι τα "προεορτια" της γριπης ειναι προ των πυλων,
πριν πεσετε για υπνο κοψτε ενα ξερο κρεμμυδι στη μεση και ακουμπηστε το στο κομοδινο σας.
Μπορει να σας ενοχλει η μυρωδια του στη κρεβατοκαμαρα, αλλα το κρεμμυδι λειτουργει σαν
ενα σφουγγαρι που απορροφα ιους και μικροβια καθαριζοντας το περιβαλλον.

 για την ευρυαγγεια
βασιλικος πολτος
Οι συνθηκες τησ ζωης μας τον χειμωνα (αποτομες εναλλαγες θερμοκρασιας, κλειστοι χωροι,
καπνος τσιγαρου, αγχος κ.α) ευνοουν την εξαρση της ευρυαγγειας. Για να "ηρεμησουν" οι
διεσταλμενες φλεβιτσες που δημιουργουν κοκκινα σημαδια σε διαφορα σημεια του προσωπου,
φτιαξε μια μασκα λιωνοντας ενα κομματι μπανανας και αναμειγνυοντας το με μια κουταλια βιολογικο ελαιολαδο και ενα κομματι (οσο ενα φουντουκι) βασιλικο πολτο. Απλωστε τη μασκα σε μια λεπτη στρωση, στα σημεια οπου υπαρχει το προβλημα, για 15 λεπτα. Μετα ξεβγαλτε με
δροσερο νερο και σκουπηστε σφουγγιζοντας, χωρις να τριψετε με πετσετα.

 για τη χοληστεριναιμια
αφεψημα αγριου ραδικιου
Η χοληστερηνη συντιθεται αποκλειστικα απο το συκωτι. Αν θελετε να προστατεψετε μακροπροθεσμα την υγεια του αγγειακου σας συστηματος απο τη χοληστεριναιμια, μπορειτε
να "ξεκουρασετε" το συκωτι σας ακολουθωντας μια κουπα μια κουρα με αγρια ραδικια. Μπορειτε
να τα προσθεσετε ωμα στις σαλατες σας ή να πινετε εγχυμα ραδικιου απο φρεσκα ή αποξηραμενα
φυλλα και ριζες του φυτου (θα τα βρειτε σε καταστηματα που πωλουν βοτανα) οσο πιο συχνα μπορειτε. Για να φτιαξετε το θεραπευτικο εγχυμα, θα μουλιασετε 30-50 γραμ. αποξηραμενου
φυτου σε κρυο νερο για 2-3 ωρες. Μετα θα το βαλετε να παρει βραση για λιγα λεπτα σε μετρια
φωτια και θα το αφησετε να "κατσει" για 20 ακομα λεπτα. Μπορειτε να γυλαξετε το εγχυμα για 2
μερες στο ψυγειο και να πινετε ενα φλυτζανι μετα απο καθε γευμα.

 για πρησμενα βλεφαρα
πολτος μηλου
Αν ξυπνησετε ενα πρωι με πρησμενα βλεφαρα, μπορειτε να κανετε ενα καταπλασμα απο πολτο
βιολογικα καλλιεργημενου μηλου. Θα βρασετε ελαφρα τον πολτο με λιγο νερο, θα τοποθετησετε
το μειγμα σε μια γαζα και οταν ειναι χλιαρο, πανω στα βλεφαρα. Το ιδιο συσφικτικο αποτελεσμα
που προσφερει το συγκεκρημενο φρουτο θα εχετε αν, αντι για πολτο, χρησιμοποιησετε σε κομπρεσες
φρεσκοστυμμενο χημο μηλου.

 για τις ημικρανιες
ξιδι
Γρηγορη ανακουφιση απο μια κριση ημικρανιας μπορει να σας δωσει μια κομπρεσα με ξιδι, που θα
ακουμπησετε στο μετωπο σας και θα ασφαλισετε με ενα μαντηλι δεμενο γυρω απο το κεφαλι. Το
ξιδι περιεχει, ως προιον της ζυμωσης που εχει υποστει, οξικο οξυ, μια ουσια που δρα αποσημφορητικα στα αιμοφορα αγγεια, απαλλασοντας σας απο την υπεραιμια και τον πονο.
 

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ... ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ



     ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ... ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!!

 Μπηκε νεα εποχη και ετοιμαζομαστε για νεοους προορισμους.. Δε μπορουμε να σκεφτουμε τιποτα
καλυτερο απο τη λιμνη Πλαστηρα!!
 Η εποχη ειναι ιδανικη εξορμηση στο βουνο και το καθαριο γαλαζιο. Ο λογος για τη λιμνη Πλαστηρα
την τεχνητη λιμνη που φιλοξενειται σε ενα τοπιο απαραμιλλης φυσικης ομορφιαςσε υψομετρο 800 μετρων και εμπνευστηκε ο παλαι ποτε πολιτικος αντρας Νικολαος Πλαστηρας στα τελη της δεκαετιας του '50, στον οποιο χρωσταει και το ονομα της..

 ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ...
Ξεκινωντας απο την Αθηνα, σε λιγοτερο απο 4,5 ωρες φτανουμε στην Καρδιτσα και υστερα απο 25 περιπου χιλιομετρα στην περιοχη τησ Νεβροπολης. Η λιμνη δεσποζει αναμεσα στα ψηλοκορμα δεντρα, σε ενα τοπιο ιδανικο για αναπαυλα αλλα και φυσικες δραστηριοτητες. Σαν μια τεραστια αγκαλια, η λιμνη προστατευει τα πανεμορφα χωρια γυρω της σε μια περιμετρο 55 χιλιομετρων. Τα χρωματα αυτα που λεμε γηινα εδω δινουν ενα ηχηρο "παρων" τοσο ζωντανο που ο επισκεπτης ξαφνιαζεται. Οπως και οι αντιθεσεις στο τοπιο. Απο τη μια η αποτομη ρεματια και απο την αλλη η γαληνια λιμνη. Αναλογα με το φως της ημερας αλλα και με το λυκοφως πριν το σκοταδι καλυψει το τοπιο, ο αντικατοπτρισμος στα νερα της αποτελει εργο τεχνης.

 ...ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ
 Αφου παρετε μια ανασα μολις φτασετε καντε μια βολτα γυρω απο τη λιμνη. Μια βολτα που θα σας παρει τουλαχιστον μια μερα. Η δυτικη της πλευρα με μικρα χωριουδακια που ξεπιδουν στις οχθες της συγκεντρωνει και τους περισσοτερους επισκεπτες. Εδω μην περιμενετε νυχτερινη ζωη και αλλα συναφη. Η περιοχη ειναι γεματη οσο κρατα το φως της ημερας και λιγοστες ωρες του βραδιου. Μετα επικρατει παντου ησυχια και η μονη ενδειξη ζωης ειναι τα φωτα καποιων στεκιων που περιμενουν τον επισκεπτη για ενα καλο παραδοσιακο δειπνο και ο καπνος απο τις καμιναδες που μπλεκεται με τις ευωδιες του τοπου.

 ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..
Καταρχας πρεπει να τιμησετε την ντοπια κουζινα. Σε πρωτη προτεραιοτητα ειναι η πεστροφα, το κυνηγι, το καλο κρασι και το τοπικο τσιπουρο. Οσο για δραστηριοτητες πολλες και διαφορες: πεζοπορια, ορειβασια, ψαρεμα, ιππασια, γνωριμια με τα γυρω μοναστηρια ή, αν προτιματε, απλως χουζουρεμα αναπνεοντας τον καθαρο αερα..!!!!

 

ΤΑ 20 ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ!!!



           ΤΑ 20 ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ!!!

   Ενα μικρο γευμα μεταξυ των κυριως γευματων μπορει να ειναι ο,τι καλυτερο για την υγεια και
  τη γραμμη σας, αρκει να ξερετε τι να επιλεξετε. Γενικα να ξερετε οτι οι καλυτερες τροφες ειναι
  τα δημητριακα και αρτοσκευασματα ολικης αλεσης, τα φρουτα και λαχανικα και τα γαλακ-
  τοκομικα με χαμηλα λιπαρα.

 1. 1 φρουτο της αρεσκειας σας και 1 ποτηρι γαλα με χαμηλα λιπαρα.
 2. 1 γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα με 4 αποξηραμενα φρουτα π.χ δαμασκηνα ή βερυκοκα.
 3. 2 κρακερς ή κριτσινια ολικης αλεσης με τυρι cottage.
 4. 1 παξιμαδι ολικης αλεσης με ντοματα και τυρι με χαμηλα λιπαρα.
 5. 2 φλυτζανια ποπ κορν χωρις βουτηρο.
 6. 1/2 μικρο παστελι.
 7. 1 ζελε φρουτων
 8. 1 μπαρα δημητριακων.
 9. 1 φρυγανια ολικης αλεσης με 1 κουταλακι του γλυκου μαρμελαδα.
10. 1 κουταλια της σουπας γλυκο του κουταλιου με 1/2 γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα.
11. 1 φλυτζανι δημητριακα ολικης αλεσης με ημιαποβουτηρωμενο γαλα.
12. 1 πατατα στο φουρνο με 1 κουταλακι του γλυκου τυρι κρεμα light.
13. 3 κουταλιες της σουπας μουσλι με 1 γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα.
14. 1 σαντουιτς με μαυρη μπαγκετα, 1 φετα ζαμπον γαλοπουλα και 1 φυλλο μαρουλιου.
15. 1 μικρο βραστο καλαμποκι.
16. 1 ρυζογκοφρετα με 1 φετα τυρι με χαμηλα λιπαρα.
17. 2 μπισκοτα τυπου πτι-μπερ ολικης αλεσης.
18. 1 κριθαρενιο παξιμαδι με 2 κουταλιες τυρι cottage και 1/2 ντοματα.
19. μερικα μπαστουνακια απο καροτο, αγγουρι ή σελινο με 1/2 φλυτζ. τυρι cottage.
20. 1 κουταλια της σουπας σταφιδες με 1 χουφτα αναλατους ξηρους καρπους π.χ 6-7 αμυγδαλα.



TRICKS ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ



        TRICKS ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!

 ΜΑΤΙΑ
Ακομα και αν θελετε να αποφυγετε το χρωμα στις βλεφαριδες σας, μπορειτε να χρησιμοποιησετε μια διαφανη μασκαρα στα πανω αλλα και στα κατω βλεφαρα, για να δωσετε στο βλεμμα σας μια διακριτικη ενταση.

 ΧΕΙΛΗ
Μια καινουρια τεχνολογια επιτρεπει στα lip balm να "αναγνωριζουν" το φυσικο χρωμα των χειλιων σας (με την πρωτη εφαρμογη), να εναρμονιζονται μ αυτο και απλα να αναδεικνυουν λιγο παραπανω τη δικη σας αποχρωση! Η πιο φυσικη, ομορφη λυση για οποιαδηποτε στιγμη, χωρις εξτρα προσθηκη κραγιον ή γκλος!

 ΜΑΛΛΙΑ
Για τα μαλλια, ευτυχως, υπαρχουν λυσεις για να τους χαρισετε αμεση ανανεωση! Καποια προιοντα δρουν ανετα ακομα και σε στεγνα μαλλια και αναλογα δινουν το ζητουμενο αποτελεσμα. Αν θελετε να δωσετε λιγο ογκο, χρησιμοποιηστε ενα root lifter και επειτα διαμορφωστε με τα δαχτυλα σας. Το ιδιο αποτελεσμα ομως μπορει να σας δωσει κ ενα απλο styling spray.

 ΒΑΣΗ
 Η νεα φιλοσοφια στο μεικ απ ειναι η διαφανη καλυψη, η αισθηση αλλα και η οψη του οτι "φορατε κατι" χωρις να φαινεται οτι το φορατε. Οι εξελιγμενες συνθεσεις επιτρεπουν μια πολυ ικανοποιητικη καλυψη, αντανακλωντας το φως και εναρμονιζοντας τελεια τα μικροσωματιδια τους με την επιδερμιδα σας ωστε να χαριζουν το λεγομενο "nude" αποτελεσμα! Και φυσικα να θυμαστε παντα οτι δε θελετε απο το μεικ απ να σας δωσει νεα αποχρωση αλλα να αναδειξει τη δικη σας!!
* Μια πολυ καλη επιλογη αντι για μεικ απ (εφοσων δεν εχετε εντονα σημαδια) ειναι οι κρεμες ημερας με χρωμα, οπως ειναι οι νεες κρεμες Β.Β..

 ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 Οσο για τα χρωματα που δε θα βαρυνουν καθολου το προσωπο σας αλλα θα συμπληρωσουν τη φυσικη σας οψη, εχετε υποψην οτι η παλετα των μπεζ αποχρωσεων ειναι απλα δημοφιλης και αυτη τη σεζον!! Ακομα και μια απλη σκια σε ανοιχτη αποχρωση κατα μηκος του πανω βλεφαρου θα "καθαρισει" την οψη των ματιων σας ευκολα και απλα! Εξισου καλες λυσεις αποτελουν και το ανοιχτο μπρονζε, το καφε μοκα και το χρωμα της αμμου!!





  ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΞΑΝΘΟ ΜΑΛΛΙ.. ΠΩΣ ΝΑ Τ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ!!!

 Χρονια τωρα προσπαθω να πετυχω "το τελειο" ξανθο... Οχι να κιτρινιζει, αλλα ουτε και να γκριζαρει.. Ποτε δεν εμενα ευχαριστημενη μετα τις επισκεψεις στο κομμωτηριο, καθως ποτε δε μπορουσαν να πετυχουν το χρωμα που επιθυμουσα. Ετσι, αποφασισα να δοκιμασω μονη μου!!
Εχοντας καποιες βασικες γνωσεις γυρω απο το πως βαφουμε μονες μας τα μαλλια μας, πηγα σε ενα μαγαζι που πουλαει βαφες μαλιων και με την παροτρυνση της κοπελας που ειδικευοταν στις βαφες αγορασα τη 12.81 της kolleston perfect..
 Λοιπον, ειχα ως χρωμα ενα ξανθο-κιτρινο και ετσι πηρα τη συγκεκρημενη βαφη με 40αρι οξυζενε.. Αν το φυσικο σας ειναι πολυ ανοιχτο, τοτε καλυτερα να το αναμειξετε με 30αρι για να μη σας βγει πολυ γκριζο το χρωμα, αυτο ειναι αναλογα με το γουστο σας..
 Αφου πηρα τη βαφη, την τοποθετησα ολη (εχω μακρια μαλλια) σε ενα μπολακι και ερειξα 2 μικρα οξυζενε 40αρια (στη συγκεκρημενη βαφη η αναλογια ειναι 1 βαφη- 2 μικρα οξυζενε). Ξεκινησα λοιπον να βαφω τα μαλλια μου, αφου πρωτα τα χα χωρισει, απο τη ριζα. Αφου βαψουμε τη ριζα περιμενουμε 30-35 λεπτα κα υστερα βαφουμε της ακρες..
 ΠΡΟΣΟΧΗ!! Επειδη ειναι πολυ δυνατη η συγκεκρημενη βαφη, τις ακρες τις αφηνουμε για 3- 4 λεπτα το πολυ.. Παλαιοτερα που δεν το γνωριζα τις ειχα αφησει πολυ παραπανω με αποτελεσμα να καψω τις ακρες μου!!
 *Αν επιθυμειτε να ανοιξει πολυ το μαλλι σας (σχεδον ασπρο) μπορειτε στο λουσημο σας να χρησιμοποιειτε το "μωβ" σαμπουαν το οποιο ειναι εναντια της κιτρινιλας και σας βοηθα να διατηρειτε πιο λευκο το ξανθο σας για πολυ μεγαλο διαστημα..
 * Επισης, επειδη η βαφη ειναι αρκετα δυνατη καλο ειναι να περιορισετε λιγο τα σιδερα ισιωματος καθως αφυδατωνουν πολυ την τριχα με αποτελεσμα να καιγεται πολυ γρηγορα..
 * Καντε συχνα μασκες μαλλιων και ειδικα μασκες με ελαιολαδο που βοηθουν πολυ στην ενυδατωση της τριχας αλλα και στη λαμψη..

 Αυτα απο μενα...  Καλη επιτυχια!!!!!!

ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ "ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ"

 
         ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ "ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ"

  ΤΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ
 Αν ακολουθειτε μια διατροφη σας παρεχει φυσιολογικο αριθμο θερμιδων, τοτε θα πρεπει
να λαμβανετε τουλαχιστον1,5 λιτρο υγρα την ημερα. Αν αντιθετως ακολουθειτε ενα υποθερμιδικο
μενου, τοτε η ποσοτητα αυτη θα πρεπει να αυξηθει στα 2- 2,5 λιτρα για να επιτρεπει στον οργανισμο
να αποβαλλει ευκολοτερα τις τοξινες και να καταλαγιαζει τις πιθανες εξαρσεις πεινας. Παρ'ολα αυτα
δεν ειναι απαραιτητο να πινετε μονο νερο. Υπαρχουν πολλων ειδων αφεψηματα που μπορει κανεις να καταναλωσει ελευθερα αναλογα με τις αναγκες του..

   Αφεψημα κατα της κυτταριτιδας
 Βραστε μισο λιτρο νερο και προσθεστε μια μικρη χουφτα απο μισχους (κοτσανι) κερασιων.  Αφηστε
το μειγμα να βρασει, με κλειστο καπακι, για 5 λεπτα. Στη συνεχεια, σβηστε τη φωτια και αφηστε το
αφεψημα 10 λεπτα να κρυωσει, σουρωστε το καλα και καταναλωστε το κατα προτιμηση πρωινη ωρα..
  Αφεψημα κατα των τοξινων
 Ζητηστε σε ενα καταστημα βοτανων να σας ετοιμασουν ενα μιγμα με σημυδα , πικραλιδα, σπορους
φινοκιο, αγκιναρα και χαμομηλι σε ισες ποσοτητες. Βραστε μισο λιτρο νερο και προσθεστε 2 κουταλιες απο το παραπανω μιγμα βοτανων. Αφηστε το να βρασει με κλειστο καπακι για αλλα 5 λεπτα, σουρωστε το και πιειτε το κατα προτιμηση μετα τα κυρια γευματα..
  Αφεψημα για καυση λιπους
 Βραστε μισο λιτρο νερο και προσθεστε ενα κουταλακι του γλυκου πρασινο τσαι. Αφηστε το σκεπασμενο με ενα καπακι για 10 λεπτα και αφου κρυωσει λιγο πιειτε το κατα προτιμηση μετα το φαγητο πρωι και βραδυ..
  Αφεψημα λιποδιαλυτικο (πινετε αντι νερου)
 Σε 1,5 λιτρο νερο (αβραστο) προσθετετε 4-5 λεπτες φετες αγγουριου, 2 -3 λεπτες φετες λεμονι και 2-3 λεπτες φετες τζιντζερ.. Πινετε καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας αντι νερου..
Επισης, πολυ καλο λιποδιαλυτικο και διουρητικο ειναι το "αγγουροζουμο",δηλ. ο χυμος απο αγγουρι.
 Χτυπαμε στο μπλεντερ ή μιξερ 2 αγγουρακια (μικρα) και τα σουρωνουμε ωστε να παρουμε μονο τον χυμο τους. Αυτον τον χυμο τον αναμιγνυουμε με λιγο νερο (κατα προτιμηση κρυο) και το πινουμε καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας, κυριως πρωινες ωρες διοτι ειναι ιδιαιτερα διουρητικο..
  Αφεψημα κατα του στρες
 Στην αγορα θα βρειτε φακελακια τιλιου ετοιμα για χρηση, αλλα αν επιθυμειτε, μπορειτε να απευθυνθειτε και σε ενα καταστημα βοτανων. Το αφεψημα τιλιου ειναι ενα φυσικο ηρεμιστικο, κυριως για οσους υποφερουν απο εξαρσεις νευρικης πεινας..