Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΜΥΚΟΝΟΣ.. Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!


                                  ΜΥΚΟΝΟΣ.. Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!



       Η κοσμοπολιτισσα του Αιγαιου, η διασημη Μυκονος, ειναι ενα απο τα νησια συμβολα του διεθνους jet set. Παραλληλα, ειναι ενα νησι με εντονο τοπικο χρωμα και παραδοσιακη κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη, υπεροχες ακρογιαλιες, γραφικα ξωκλησια και ηπιο φυσικο τοπιο. Σχεδον σε ολοκληρο το νησι εχει αναπτυχθει η τουριστικη υποδομη ικανοποιωντας καθε επισκεπτη ενω διασημοι καλλιτεχνες διαλεγουν καθε καλοκαιρι τη Μυκονο για τις διακοπες τους και μαγεμενοι κτιζουν εδω ομορφα σπιτια.

     Χωρα...
   Κυβικα ασπροβαμμενα σπιτια, σκαλες με χρωματιστα ξυλινα καγκελα, λουλουδιασμενα παραθυρα και πλακοστρωτα ασβεστωμενα σοκακια, εκτυφλωτικα λευκες εκκλησιες απολυτα ενσωματωμενες στο τοπιο και οι ανεμομυλοι που μας παρατηρουν απο το υψωμα του Καστρου συνθετουν την εικονα της Χωρας. Το Ματογιαννι ειναι ο πιο εμπορικος δρομος της Χωρας με επωνυμα καταστηματα ρουχων και χρυσαφικων και στα παραλληλα σοκακια καφετερειες και γνωστα μπαρ περιμενουν τους τουριστες για διασκεδαση και χορο μεχρι το πρωι. Ο παραλιακος δρομος, ο Γιαλος, με τα αραγμενα ψαροκαικα και τα καφενεια διατηρει τη γραφικοτητα του ακομη και στη μεση του καλοκαιριου. Κι αν οι μυκονιατικες νυχτες ανηκουν στους τουριστες, τα πρωινα η Μυκονος απολαμβανει μια γαληνια ηρεμια κι ο ηλιος λαμπει αντανακλωντας εκτυφλωτικα στα λευκοβαμμενα σπιτια και τα καταγαλανα νερα του Αιγαιου.



      Αξιοθεατα/Μουσεια...
   * Η εκκλησια της Παναγιας της Παραπορτιανης, στο Καστρο, ισως το ωραιοτερο δειγμα κυκλαδιτικης αρχιτεκτονικης, μαγνητιζει το βλεμμα με τις καμπυλες και την πλαστικοτητα της μορφης της.
   * Η "μικρη Βενετια" της Μυκονου, η συνοικια Αλευκαντρα, με τα σπιτια των καπετανιων.
   * Οι ανεμομυλοι σημα κατατεθεν της Μυκονου στα νοτια της συνοικιας του Καστρου, οπου βρισκοταν η αρχαια ακροπολη της πολης της Μυκονου.
   * Το κτιριο του Δημαρχειου που ξεχωριζει αναμεσα στα κυκλαδιτικα κτιρια με το νεοκλασσικο του ρυθμο και την κεραμοσκεπαστη στεγη του.
   * Το Αρχαιολογικο μουσειο με εκθεματα απο τη Μυκονο και το νησακι Ρηνεια.
   * Το Ναυτικο μουσειο Αιγαιου με εκθεματα σχετικα με τη ναυτικη παραδοση του νησιου. 
   * Το Λαογραφικο μουσειο και το Σπιτι της Λενας, και τα δυο εκθεματα απεικονιζουν την παραδοση και τα εθιμα της Μυκονου.
   * Το Αγροτομουσειο "Μυλος του Μπονη" στους Απανω Μυλους που λειτουργει ως υπαιθριο λαογραφικο μουσειο.

      Εκκλησια Παναγιας Παραπορτιανης

 

       Η "μικρη Βενετια"



       Ανεμομυλοι



        Το κτιριο του Δημαρχειου



       Αρχαιολογικο μουσειο


  
       Ναυτικο μουσειο



        Λαογραφικο μουσειο



      Αγροτομουσειο "Μυλος του Μπονη"




         Εξορμησεις/Σπορ...
    Με κεντρο τη Χωρα ή καποια απο τις παραλιες του νησιου μπορειτε ευκολα να γνωρισετε το μεγαλυτερο κομματι της Μυκονου. Απο το Γιαλο στη Χωρα ξεκινουν εκδρομικα καικια που θα σας μεταφερουν στις εντυπωσιακες παραλιες και στη Δηλο. Κοντα στη Χωρα θα κολυμπησετε στον Τουρλα και τον Αγιο Στεφανο, προς τις εγκαταστασεις του καινουριου λιμανιου ή απο την αντιθετη πλευρα τον Κορφο και τον Αη Γιαννη. Οι περισσοτερες παραλιες ειναι οργανωμενες και προσφερονται για θαλασσια σπορ.

        Αγ. Στεφανος



         Νυχτερινη ζωη...
       Η κοσμοπολιτικη Μυκονος φημιζεται για την εντονη νυχτερινη ζωη της κι αυτος ειναι ενας απο τους πολλους λογους που συγκεντρωνει πληθος επωνυμων και μη  απο την Ελλαδα και το εξωτερικο καθε χρονο. Τα στενα πλακοστρωτα δρομακια στη Χωρα και η συνοικια Μικρη Βενετια οπως την αποκαλουν, αρχιζουν να γεμιζουν με κοσμο απο το απογευμα και η κινηση φθανει στο αποκορυφωμα τις βραδινες ωρες. Κοσμικοι και μη κατακλυζουν τα γραφικα σοκακια και τα πιο in bar cafe. Εδω θα χρειαστειτε υπομονη για να περιπλανηθειτε αφου καθε βραδυ παρατηρειται το αδιαχωρητο, σαν να εχουν επιλεξει ολοι τη Μυκονο για τις καλοκαιρινες τους διακοπες. Οσο για τις αγορες σας, με μια βολτα στο μεγαλυτερο μερος της Χωρας θα βρειτε σιγουρα την αγαπημενη σας μαρκα, σε ενδυματα, κοσμηματα και καλλυντικα. Προσεξτε μην παρασυρθειτε και αναβαλλετε τα ψωνια για την επομενη μερα, γιατι σιγουρα θα ξενυχτησετε. Οι μυκονιατικες νυχτες ειναι ατελειωτες και πληρως εξαντλητικες. Μπορειτε να ξεκινησετε απολαμβανοντας το ηλιοβασιλεμα στην Αλευκαντρα, να φωτογραφηθειτε διπλα στους παραδοσιακους κατασπρους ανεμομυλους, με τους πελεκανους μονιμους "θαμωνες" του νησιου και να κανετε την περατζαδα σας. Mετα απο εναν εξουθενωτικο περιπατο στα πολυσυχναστα καλντεριμια θα εχετε την ευκαιρια να επιλεξετε αναμεσα στα εστιατορια και τα ταβερνακια στη Χωρα και στα περιχωρα. Αν προτιματε αλλου ειδους διασκεδαση, στη Μυκονο λειτουργουν δυο κινηματογραφοι. Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου διοργανωνονται συχνα καλλιτεχνικα γεγονοτα, εκδηλωσεις και συναυλιες. Εκτος, ομως, απο αυτην την κοσμοπολιτικη διασκεδαση, μπορειτε να επισκεφθειτε μερικα απο τα γραφικα της εκκλησακια, γνωριζοντας και το αλλο εξισου ομορφο προσωπο της. 












      Τοπικα προιοντα/Αγορες...
   Δοκιμαστε τα παραδοσιακα μυκονιατικα γλυκα, την πικαντικη κοπανιστη και τα ντοπια λουκανικα. Οσο για τις αγορες σας, στη Μυκονο θα βρειτε συγκεντρωμενες τις γνωστοτερες φιρμες στα ρουχα, τα αξεσουαρ και τα κοσμηματα. Απο τα ειδη λαικης τεχνης ξεχωριζουν τα παραδοσιακα υφαντα, τα ξυλινα καραβακια και οι ανεμομυλοι μινιατουρες.


      Διαμονη...
   Στη Χωρα θα μεινετε κυριως σε ενοικιαζομενα δωματια και διαμερισματα ή μικρα ξενοδοχεια. Σε αποσταση λιγων εκατονταδων μετρων απο το κεντρο ξεκινα ο "ξενοδοχειακος οργασμος" οποτε μπορειτε να επιλεξετε αναλογα με το γουστο και τα χρηματα που θελετε να διαθεσετε.
        http://affiliate.linkwise.gr/z/553171/CD14741/

     Συνδεση με τις γυρω περιοχες...
   Με αεροπλανο της Ολυμπιακης η Μυκονος συνδεεται με Σαντορινη, Ροδο και Θεσσαλονικη.
   Με δελφινι υπαρχει συνδεση ολο το ετος με Ανδρο, Αμοργο, Ηρακλεια, Ιο, Κουφονησια, Μυλο,   Ναξο, Παρο, Σαντορινη, Σεριφο, Σικινο, Σιφνο, Συρο, Σχοινουσα, Τηνο και Ηρακλειο Κρητης.
         http://affiliate.linkwise.gr/z/372129/CD14741/
  
         http://affiliate.linkwise.gr/z/25/CD14741/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου