Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΑΝΘΗ, Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ..


                                              ΞΑΝΘΗ, Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ..

 
 
 
         Ειναι εκει που ο Χριστιανισμος και ο Μουσουλμανισμος εχουν βρει μια κοινη τροχια και συμπορευονται. Με την αρχοντια της Μακεδονιας και τη γοητεια της Ανατολης, η Ξανθη ειναι ενας υπεροχος σταθμος προς εξερευνηση. Ιδιατερη αρχιτεκτονικη, ενδιαφερουσα και πλουσια ιστορια, καλο φαγητο(!!!), ωραια μπαρακια και φυσικη ομορφια που την κανει γνωστη σε ολοκληρο τον κοσμο. Ο Νεστος και η Βιστωνιδα ειναι δυο απο τα ωραιοτερα κομματια της Ευρωπης και μαζι με ολα τα παραπανω συνθετουν μια εικονα της πολης καθολα τουριστικη και με εντονη δυναμικη που εκπεμπει ολη της την ομορφια στον καθε της επισκεπτη.
         Η Ξανθη, η αρχοντισσα του Βορρα εχει ζωντανια, κεφι, νυχτερινη ζωη και λογω του πανεπιστημιου που φιλοξενειται στην πολη εκπεμπει συνεχως ενεργεια που δε μπορει παρα να σας εντυπωσιασει και να σας συνεπαρει. Δεν ειναι ενας κοσμοπολιτικος προορισμος, ειναι ομως μια πολη που εχει τον τροπο της να αναβλυζει ομορφιες μακεδονιτικες και ελληνικα στοιχεια που σε κερδιζουν. Τοσο η παλια οσο και η νεα πολη της Ξανθης εχουν κατι το ξεχωριστο και ιδιαιτερα το παλιο κομματι με το ανατολιτικο στοιχειο που προσθετει κατι απο τη μαγεια του κι ετσι μπροστα σας βρισκεται μια πραγματικα μοναδικη πολη. Ενας αερας ατμοσφαιρικος που χαρακτηριζει μερικες στιγμες την πολη με τα λιθοστρωτα σοκακια που διατηρουν χαρακτηριστικα αλλης εποχης και καποια απο τα παλια αρχοντικα που συντηρουνται ακομα. Η πιο μοντερνα γειτονια της Ξανθης ειναι αυτη γυρω απο το ρολοι. Η Ξανθη ειναι απο τις πολεις που καλυπτει καθε γουστο.
        Ολη η περιοχη γυρω απο τη Ξανθη ειναι γεματη με αρχαιολογικους θυσαυρους οπως αυτος της Καλυβας με το ομονυμο καστρο. Στο χωριο Κομνηνα θα βρειτε μακεδονικο Θολωτο ταφο και βυζαντινα τουνελ που επισης εχουν αρχαιολογικο ενδιαφερον.
       
          Καστρο της Καλυβας


          Μην αμελησετε να δοκιμασετε τα ανατολιτικα παραδοσιακα γλυκα οπως το Καζαν Ντιπι, σαραγλι και το σουτζουκ λουκουμ.

     Καζαν Ντιπι


     Σαραγλι

    Σουτζουκ Λουκουμ



        Highlights....

    Η εντυπωσιακη λιμνη Βιστωνιδα που βρισκεται νοτια της Ξανθης και φιλοξενει 285 διαφορετικα ειδη πουλιων ολοκληρο τον χρονο. Εντυπωσαικο ειναι το γραφικο λιμανακι που χωριζει τη λιμνη με τη θαλασσα, το Πορτο Λαγος.



     Πριν φυγετε απο την Ξανθη πρεπει να αφιερωσετε μια μερα στον ποταμο Νεστο, κυριως γνωστο για τα στενα του και για τη σπανια ομορφια της φυσης. Με σπανια ζωα και πουλια, ο Νεστος θα σας προσφερει κατι διαφορετικο και θα σας προσφερει αρκετες εναλλακτικες σε extreme σπορ για οσους αγαπουν την περιπετεια.

 
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου