Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΖΙΝΤΖΕΡ: ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ




        ΤΖΙΝΤΖΕΡ: ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ...

 ΓΙΑ ΔΥΣΠΕΨΙΑ - ΝΑΥΤΙΑ
Αν μετα το φαγητο νιωθετε φουσκωμα, πιειτε ενα τσαι με τζιντζερ. Φτιαξτε το τσαι σας οπως συνηθως και προσθεστε ενα κουταλακι τριμμενο τζιντζερ.
Το ιδιο καντε αν εχετε ναυτια.

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
 Βαλτε σε ενα φλυτζανι καυτο νερο, 1 κουταλακι τζιντζερ σε σκονη ή τριμμενη φρεσκια ριζα, 2 - 3 σταγονες λεμονι και 1 κουταλακι μελι. Αφηστε το 3 - 4 λεπτα, σουρωστε το και πιειτε το. Μπορειτε, επισης, στο τσαι ή στο χαμομηλι σας να προσθεσετε αντι για τριμμενο τζιντζερ, μια μονο σταγονα αιθεριο ελαιο τζιντζερ.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ
 Βαλτε σε ενα κατσαρολακι 1 φλυτζανι νερο και 1 κουταλακι τζιντζερ σε σκονη, αφηστε το να βρασει και καντε εισπνοες πανω απο το νερο που κοχλαζει ή βουτηξτε μια γαζα στο ιδιο μειγμα και καντε κομπρεσες στη μυτη. Αυτο βοηθαει στο να ανοιξουν τα ιγμορεια και να φυγουν οι εκκρισεις.

 ΓΙΑ ΚΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΣΤΡΕΣ
 Σε 100 ml ελαιολαδο, προσθεστε μια κουταλια φρεσκοτριμμενο τζιντζερ, ανακατεψτε το, βαλτε το σε ενα γυαλινο δοχειο και αφηστε το εκει για 2 εβδομαδες. Καθε φορα που εχετε κραμπα ή χιονιστρες, καντε εντριβες με το λαδι απο τζιντζερ, γιατι διεγειρει την περιφερειακη κυκλοφορια του αιματος και απαλυνει τα συμπτωματα.


   Πως να το καταναλωσετε..
 Η χαρακτηριστικη του γευση νοστιμιζει φαγητα, σαλτσες, γλυκα, ροφηματα και κοκτειλ ποτων. Μπορειτε να το καταναλωσετε ωμο, αλλα και μαγειρεμενο.
 Στις σαλατες: αν θελετε να δωσετε στη σαλατα σας πιο πικαντικη γευση και περισσοτερες ευεργετικες ουσιες, προσθεστε μερικα κομματακια πιπεροριζας. Ταιριαζει υπεροχα με τις πρασινες σαλατες που συνοδευονται απο ντρεσινγκ με λεμονι.
 Στα φαγητα: συγκεκρ. στα μπιφτεκια: ζυμωνετε τον κυμα με ολα τα υλικα της συνταγης σας και προσθεστε μια κουταλια τζιντζερ σε σκονη ανα κιλο κυμα.
 Στα γλυκα: μπορειτε, επισης, να βαλετε τριμμενο τζιντζερ σε διαφορα γλυκα, οπως σε κουλουρακια, μπισκοτα και κεικ. Αν, μαλιστα, στα γλυκα αντικαταστησετε τη μιση ποσοτητα ζαχαρης με μελι, θα αναδειχθει περισσοτερο το αρωμα του τζιντζερ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου