Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΔΡΑ: Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


                                      ΥΔΡΑ: Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ





     Η Υδρα εχει χαρακτηριστει διατηρητεος οικισμος και απαγορευονται τα αυτοκινητα. Στο εντυπωσιακο αυτο νησι του Αργοσαρωνικου ο επισκεπτης θα βρει δεκαδες επιλογες για να περασει τις ωρες της ημερας με μοναδικες αγορες, κολυμπι στα διαφανα νερα και βολτες στα κοσμικα μπαρ. Με χαρακτηριστικη αρχιτεκτονικη και εντονο το χρωμα της ναυτικης παραδοσης, η Υδρα μαγνητιζει με την πρωτη ματια τον επισκεπτη της. Πλακοστρωτα στενα δρομακια, παλια αρχοντικα και αυλες γεματες πολυχρωμα λουλουδια ειναι η εικονα της Υδρας με τους φανατικους εραστες..



     Το μικρο αυτο νησακι του Αργοσαρωνικου επαιξε σπουδαιο ρολο κατα την διαρκεια της Ελληνικης Επαναστασης και ανεδειξε μεγαλους ηρωες. Στην αρχαιοτητα ειχε ηδη κατοικηθει πριν απο τη Μυκηναικη εποχη. Μεγαλη ακμη γνωρισε επισης κατα τη Βυζαντινη περιοδο, οποτε ανεπτυξε μεγαλο εμπορικο στολο, ειχε αυτονομο συστημα διοικησης και φορολογικες απαλλαγες.



     Aξιοθεατα/Μουσεια...

  * Τα αρχοντικα των Τομπαζη και Τσαμαδου που στεγαζει τη σχολη Εμπορικου Ναυτικου, του Μιαουλη, του Βουλγαρη, του Κουντουριωτη και του Κριεζη στολιζουν το λιμανι και την πολη της Υδρας.

   Το αρχοντικο Τομπαζη


  * Το ιστορικο Αρχειο Μουσειο της Επαναστασης του 1821με ενθυμια απο τη σημαντικη συμμετοχη των Υδραιων στον Αγωνα.



  * Σημαντικα μοναστηρια στα περιχωρα της πολης ειναι της Κοιμησης της Θεοτοκου, του Προφητη Ηλια, της Αγιας Ματρονας και της Αγιας Τριαδας οπου ισχυει το αβατο για τις γυναικες.


     Εξορμησεις/Σπορ...

  Οι βραχωδης ακτες της Υδρας προσφερονται κυριως για βουτιες, ωστοσο υπαρχουν και μικρες βοτσαλιες. Το πιο κοσμοπολιτικο σημειο ειναι η Σπηλια, εξω απο το λιμανι, με βαθια και καθαρα νερα, η μικρη παραλια με βοτσαλακι στο Αυλακι, ενω στο Μπιστι βρισκεται η μεγαλυτερη παραλια του νησιου επισης με βοτσαλα. Στο Μαντρακι θα κολυμπησετε στην οργανωμενη παραλια του ξενοδοχειου και θα εχετε τη δυνατοτητα να εξασκηθειτε στα θαλασσια σπορ. Με βοτσαλο και καθαρα νερα ειναι επισης η παραλια του Βλυχου. Με τα ποδια ή με καικι θα φτασετε στο γραφικο λιμανακι Καμινι. Μερικες ψαροταβερνες και η μικρη παραλια κανουν το μερος ιδανικο για παιδια.
      
                                                                             Αυλακι

Βλυχος

Σπηλια



     
         Ψυχαγωγια...

   Η νυχτερινη ζωη της Υδρας θα ικανοποιησει και τον πιο απαιτητικο επισκεπτη. Μεγαλη ποικιλια θα βρειτε επισης για το φαγητο και τις αγορες σας. Αν βρεθειτε στην Υδρα τις ημερες του Πασχα θα μαγευτειτε απο την περιφορα του Επιταφιου το βραδυ της Μεγαλης Παρασκευης μεσα στη θαλασσα στην τοποθεσια Καμινια. Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου πραγματοποιουνται σημαντικες εκθεσεις και πολιτιστικες εκδηλωσεις. Στα τελη του Ιουνιου παρακολουθηστε τη μεγαλη γιορτη, αφιερωμενη στη δραση του ναυαρχου Μιαουλη, τα "Μιαουλεια".




  
     Tοπικα προιοντα...

  Απο κοσμηματα μεχρι επωνυμα ρουχα και απο τοπικα γλυκα και αμυγδαλωτα μεχρι παραδοσιακα κεντηματα, η Υδρα ειναι ενας καταναλωτικος παραδεισος!!

    
    Διαμονη...

  Ποικιλια τιμων και ανεσεων στα ξενοδοχεια και τα ενοικιαζομενα δωματια θα βρειτε στην πολη της Υδρας. Λιγοστα δωματια θα βρειτε στις πιο οργανωμενες παραλιες του νησιου.

      http://affiliate.linkwise.gr/z/627094/CD14741/

      http://affiliate.linkwise.gr/z/656328/CD14741/

    Πως θα φτασετε...

  Με 3 τροπους:
 1) Με πλοιο απο τον Πειραια καθημερινα σε 3 ωρες και 15 λεπτα.
 2) Με δελφινι απο τη Ζεα σε 1 ωρα και 10 λεπτα.
 3) Με αυτοκινητο οδικως ως την Ερμιονη. Απο εκει θα περασετε απεναντι με δελφινι, με το πλοιο της  γραμμης ή με θαλασσιο ταξι που θα καλεσετε απο την Υδρα.

      http://affiliate.linkwise.gr/z/25/CD14741/

    Εσωτερικη συγκοινωνια...

  Στην Υδρα δεν κυκλοφορουν αυτοκινητα. Τα μεσα μεταφορας ειναι οι βαρκες και τα γαιδουρακια. Φυσικα, μπορειτε να γυρισετε το νησι και με τα ποδια.


    Συνδεση με γυρω περιοχες...

  Με πλοιο η Υδρα συνδεεται ολο το ετος με Αιγινα, Μεθανα, Πορο, Σπετσες, Ερμιονη, Πορτο Χελι.
  Με δελφινι συνδεεται με Αιγινα, Πορο, Σπετσες, Ναυπλιο, Νεαπολη, Κυθηρα, Αστρος, Τολο, Ερμιονη, Πορτο Χελι, Τυρο, Λεωνιδιο, Κυπαρισι, Γερακα και Μονεμβασια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου